Tijdmeting en Chip

Bij de Berden Voorjaarsloop wordt gebruik gemaakt van elektronische tijd- en aankomstmeting. Deze wordt verzorgd door Running Promotion Gelderland. Zij werken met het IPICO Sports tijdregistratiesysteem.
Deelnemers krijgen zowel een bruto- als nettotijd. Voor de klassering in de loop en categorie geldt de brutotijd.

De meting vindt plaats via een chiptransponder aan de schoen. De transponder en een tie-rap voor de bevestiging worden gelijktijdig bij het afhalen van het startnummer meegegeven. Bij verlies wordt geen nieuwe chiptransponder geleverd.

De organisatie van de Berden Voorjaarsloop huurt de chips.
We verzoeken je vriendelijk om de chip altijd in te leveren, ook als je wegens ziekte verhinderd bent of gedurende de loop uitvalt. Bij niet inleveren zijn wij genoodzaakt de kosten van de chip door te berekenen aan de deelnemer. Via je inschrijving heb je de organisatie gemachtigd om € 7,50 te incasseren als jouw chip op 22 maart 2020 niet is ingeleverd.

Meteen na de finish wordt de chiptransponder weer afgenomen. Dit duurt slechts enkele seconden.

U kunt de chip op de volgende manieren inleveren of terugbezorgen:

  • Tijdens evenement afgeven aan onze medewerkers bij het finishgebied,
  • Afgeven tot 12.00 uur bij uitgiftepunt startnummers in Den Hulster op de dag zelf,
  • afgeven bij clubgebouw Scopias Atletiek, Wittendijkweg 61 te Venlo,
  • opsturen naar wedstrijdsecretaris Berden Voorjaarloop, Vijverhofstraat 80, 5913 TV Venlo

 

De organisatie van de Berden Voorjaarsloop en Running Promotion Gelderland streven naar een 100% tijd- en aankomstregistratie. Toch kan het altijd gebeuren dat een chip niet (correct) heeft gewerkt. Naast de chip worden daarom videobeelden gemaakt van de finish. Zorg ervoor dat het startnummer altijd duidelijk leesbaar is, zodat we je aan de hand van de beelden alsnog een tijd toe kunnen wijzen.

De transponder moet op de juiste wijze bevestigd worden. Bekijk de video voor de juiste bevestiging.