Voorjaarloop wordt nazomerloop

19 januari 2021

Voorjaarloop wordt nazomerloop
Berden Voorjaarsloop naar 5 september 2021

Nu de coronamaatregelen langer voortduren, heeft de organisatie van de Berden Voorjaarsloop besloten om het evenement te verplaatsen naar zondag 5 september 20201. Als de omstandigheden het toelaten zal dan de zestiende editie plaatsvinden onder de naam Berden Nazomerloop. Sef Maas, voorzitter van het kernteam, hoopt in september weer veel lopers te verwelkomen. “Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we deze moeilijke periode achter ons kunnen laten. De Berden Nazomerloop is, zo vroeg in het najaar, een goed moment om weer eens met je loopvrienden een wedstrijd te lopen!”

Nieuw

De nieuwe editie is helemaal corona-proof voorbereid. Het belooft een bijzondere editie te worden met veel aandacht voor sfeer en beleving. Het uitdagende parcours is onder andere vanwege de coronaperikelen aangepast en loopt door Venlo-Zuid. Scholengemeenschap Den Hulster stelt haar locatie weer beschikbaar als start- en finishlocatie. Sef Maas: “De parcoursen van de 7,5 en 15 km zijn compacter gemaakt, zodat toeschouwers nog meer kunnen genieten van de lopers. Het evenement is toegankelijk voor iedereen.” Ook in 2021 krijgen de deelnemers aan de G-loop een eigen start, zodat ook zij alle aandacht krijgen die ze verdienen. “En er is iets nieuws”, aldus een enthousiaste Sef Maas. “We krijgen een aparte start voor RaceRunners. Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen hierdoor ook meedoen.”

Jeugdlopen

Naast de 4 kilometer, 7,5 kilometer en 15 kilometer biedt de Berden Nazomerloop óók uitdaging voor kinderen tot en met 5 jaar. Vanaf 6 jaar leggen kinderen al een parcours af van 500 of 1000 meter.

Verzeker jezelf van een startbewijs en zorg dat jij er bij bent op zondag 5 september 2021. Tijdens het eerste loopevent na corona mag jij niet ontbreken. Schrijf je nu in!